torsdag 6. januar 2022

St. Rita radio - lyden som vekker din sjel

St. Rita Radio er en katolsk radio og podkast med fokus på bønn og katekese. Den drives av familien Nes, som består av Erika Eva og Pål Johannes og deres to barn. De bor i Ålesund og går i Vår Frue menighet.

Siden de har små barn er det vanskelig å få delta på hverdagsmessene, og de savnet å kunne høre messen hjemme sammen med barna. Erika har erfaring med katolsk radio fra hjemlandet Ungarn og koronakrisen gjorde at de fikk muligheten til å starte opp radio. Uten særlig kunnskap, men med den Hellige Rita på laget ba de biskop Bernt om tillatelse om å få sende messer fra Ålesund på nettradio. 22.05 på festen for Hellige Rita sendte de sin første messe.

Den hellige Rita har en helt spesiell plass i familien. De var usikre på hva som var deres vei i livet, og ba litaniet og novenaen til Hellige Rita. I den lover man å gjøre hennes navn kjent, radioen er en måte å hedre det løftet på.

I 2021 flyttet radioen og familien til Haramsøya utenfor Ålesund. Der har de innredet et oratorium som fungerer både som studio og for opptak av retretter. 

De månedlige kostnadene til drift av radioen er ca 6000 kr pr måned. Om du ønsker å gi en gave til radioen kan det gjøres på Vipps til 650212 eller til kontonummer 3905.10.86949. Gaven vil bli brukt til å kjøpe inn bedre lydutstyr til de som hjelper til med å lage program og å dekke de månedlige utgiftene. I radioen er det ingen som tar ut lønn og alt arbeid blir gjort frivillig.

Du finner St. Rita radio på nett og på Facebook.