torsdag 16. juni 2022

Caritas rådsmøte



11.-12. juni arrangerte Caritas sitt årlige rådsmøte på Mariaholm. Her legger Caritas frem sin årsrapport og regnskap og forteller hva de har gjort siste året, og hva planene er for året som kommer. Caritas er Kirkens humanitære organisasjon og eies av menighetene i den katolske kirke. 


Caritas er verdens nest største bistandsorganisasjon og den sjette største i Norge. Det som er bra med Caritas er at den finnes over hele verden, med stort nettverk gjennom menighetene. Dette gjør at Caritas kan reagere raskt når noe skjer, som for eksempel skjedde da krigen brøt ut i Ukraina. 
Tema for gruppearbeid

Også i Norge har Caritas virksomhet, som for eksempel kontaktsenteret i Storgata i Oslo, der det drives norskkurs og veiledning for innvandrere og au-pair'er. Også mange menigheter har sin egen Caritas-virksomhet. 

Her hos oss kan vi også starte Caritas-virksomhet hvis det skulle melde seg noen interesserte. Ta i så fall kontakt med p. Frode!

Hvis du vil støtte Caritas økonomisk, så kan du det gjennom fasteaksjonen, adventsaksjonen eller som fast giver. Det er også mulig å arrangere julebasar eller liknende i menigheten. 


Caritas er flinke med penger: Sammenliknet med andre organisasjoner går en veldig høy prosent til formålet og svært lite til administrasjon. De er også nøye med å kontrollere prosjektene sine i alle ledd, så penger og nødhjelp kommer dit det skal. Dette er svært viktig, da mange av landene de jobber i har mye korrupsjon. Det er også nødvendig for å bevare tilliten til organisasjonen, både blant givere og myndigheter.