mandag 28. august 2023

Biskopen fyller 70 år - ønsker seg Olavsstatue

Biskop Bernt fyller 70 år og han ønsker seg en ny Olavsstatue til domkirken. 

Det feires med messe tirsdag 12. september kl. 11.00 i St. Olav domkirke. Alle er velkommen!

Biskop Bernt sier at han selv ikke ønsker noen gave i anledning dagen, men at han ønsker en ny Olavsstatue til sin domkirke. Den nye statuen skal i enda større grad fremheve St. Olav som helgen, samtidig som den må passe inn i domkirkens nye utforming. Her er det mange forbilder, spesielt fra middelalderen, sier biskopen. Beslutning av hvilken kunstner som velges blir tatt høsten 2023.

St. Olav domkirke i Oslo skal bestille en ny statue av Olav den Hellige til kirken. Hva statuen vil koste er foreløpig ikke kjent, men det anslås at prisen vil være på et sted rundt kr. 150.000. Per dags dato er det heller ikke bestemt den vil bli produsert.

 

Det finnes en innsamlingsside på nett, der man lett kan gi sitt bidrag. 

Innsamlingssiden gir mulighet til å gi en gave via Vipps eller kredittkort, og ved å oppgi sitt fødselsnummer vil gaven også gis med skattefradrag. QR-koden nedenfor kan brukes for å lede potensielle givere rett til denne giversiden.

QR-kode til giversiden
Det går an å gi en gave til Vipps-nummer 816885. Du blir spurt om du ønsker skattefradrag.

Sett inn et beløp på vår bankkonto 3000.15.11110. OBS: Merk giroen med "8640 Statue", ellers kommer ikke pengene frem til riktig sted. Ingen spørsmål om skattefradrag.