tirsdag 23. oktober 2018

Menighetssekretærsamling i Bergen

Mandag 22. og tirsdag 23. oktober arrangerte St Paul menighet nasjonalt seminar for menighetssekretærer i St Paul skoles lokaler. Til sammen 14 menighetssekretærer fra Oslo katolske bispedømmes (OKB) forskjellige store og små menigheter var samlet i Bergen til faglig påfyll og utveksling av erfaringer. Det ble to intensive dager med masse informasjon og forsøk på å finne løsninger på de mange utfordringer menighetssekretærene møter.

Her kom det en helt nyansatt sekretær fra den nyopprettede St. Elisabeth menighet uten verken kontorlokaler eller etablerte rutiner og mer erfarne menighetsmedarbeidere. Dette året var det første år hvor seminaret gikk over to dager, noe som viste seg å være nyttig fordi informasjonsbehovet er stort, og menighetssekretærens oppgaver spenner over store felt.

Nytt av året var blant annet de konsekvenser det nye GDPR-regulativet har for menighetssekretærens rutiner. Det ble en fin veksling mellom tett informasjonsprogram og hyggelige sosiale avbrekk. Takk til alle fremmøtte og bidragsytere: Pater Sigurd Markussen (sogneprest i Arendal), Mats Tande (IT-avdelingen i OKB), Mladen Praljak (medlemssenteret i OKB), Ingebjørg Tori Torp (Tribunalet i OKB) og Ewa Bivand (Menighetsrådsleder og praktisk ansvarlig)

Nå gleder vi oss til neste år, kanskje i Oslo?